arrow_up

Osnutak i djelatnost

Tvrtka osnovana 1991. godine, s radom započela 1995. Odluka o radu u branši grijanja bila je uzrokovana Domovinskim ratom i standardom ljudi. Posljednje čega se odričemo je hrana, pa odjeća i kao treće grijanja. Bavimo se distribucijom proizvoda za grijanje uz organizaciju izvođenja. Naglasak je uvijek na novije, inovativnije, ekološki što prihvatljivije proizvode, gdje se pojavljujemo kao prva ruka u Hrvatskoj pri distribuciji, sa inženjeringom u Primorsko-goranskoj i Istarskoj Županiji.

Razdoblje od osnutka do kraja 90-tih

Prvi program nam je bio distribucija austrijske tvornice čeličnih radijatora DEKATHERM. To je bilo vrijeme, kada su se u Hrvatskoj koristili aluminijski radijatori u 95% slučaja. U 5 godina zajedno sa kolegama drugim distributerima čeličnih radijatora prevladali smo na tržištu sa čeličnim radijatorima.

Drugi program postao je distribucija ljevanoželjeznih kotlova za centralno grijanje austrijskog proizvođača Strebel. Ing. Strebel izumio je prvi i proizveo trovlačni, niskotemperaturni, ljevanoželjezni kotao za centralno grijanje u prvoj polovici 20. stoljeća u Švicarskoj. Treba naglasiti konstrukciono niskotemperaturni, što je konkurenciji uspjelo tek 90-tih godina 20. stoljeća. Krajem 90-tih godina distribuiramo i solarne sustave eminentnog austrijskog proizvođača Austria Emajl.

Poboljšanjem standarda i širenjem nekih tvrtki u velike veletrgovačke sustave, g.n. programi se pretvaraju u prodaju robe na kilogram, sa što nižom cijenom. Kako nismo htjeli biti „velika“ tvrtka polako napuštamo programe kojima se svi bave i tražimo nešto novo, drugačije, specifičnije, i novim izazovima.Godine 1998. započinjemo suradnju sa danskom tvornicom DEVI, proizvođačem strujnog podnog grijanja, Brand leaderom u Europi, kao i tvrtkom Woehler MGKG iz Njemačke, proizvođačem uređaja i alata za dimnjačarsku i instalatersku tvrtku ( prvog proizvođača analizatora dimnih plinova sa cijenom ispod 2.000.-dem.).

Razdoblje od 2000-tih do 2015.

Početkom 2000-tih prihvaćamo distribuciju na regiji kotlova na drva Viadrus. Proboj na tržište novih programa trajao je do 2004. godine kada je došlo do buma. Tada polako elemente klasičnog grijanja prepuštamo prošlosti, a težište dajemo novijim programima.

Kod strujnog podnog grijanja radimo sve više inženjering poslove sa školovanim i ovlaštenim izvođačima kojima pokrivamo regiju. Edukacijom profesionalaca ali i tržišta za koje su sustavi strujnog podnog grijanja bili nepoznanica u smislu kućnih sustava, uvodimo i tzv. sustave za otapanje snijega i leda, spriečavanje zamrzavanja cijevi i oluka, te kolničkih prilaza i prilaznih rampi industrijskim i trgovačkim objektima. Tek sredinom 2-tisućitih pojavaljuje se i konkurencija.

Woehlerovim uređajima uvodimo europsku dimenziju u poslovanje hrvatskih dimnjačara. Osim uređajima i alatima unapređujemo ih i spoznajama našeg principala, kao i Eu zahtjeva i pravila u dimnjačarstvu pa tako 2013.g. pokrećemo još jedan potpuni novitet na našem tržištu. Sustav, Infracrvenih grijaćih panela, te podno, zidno i stropno grijanje grijaćim Infra crvenim karbonskim filmom, zadržavamo programe strujnog podnog grijanja i time radimo odmak od termodimanike i ulazimo u sferu kvantne mehanike.

Program njemačkie tvrtke Woehler ostaje specifična konstanta. Njihovim uređajima uvodimo europsku dimenziju u poslovanje hrvatskih dimnjačara. Osim uređajima i alatima unapređujemo ih i spoznajama našeg principala, kao i Eu zahtjeva i pravila u dimnjačarstvu. Na neki način sve se više specijaliziramo za napredne sustave pogonjene strujom. Zbog ekološke i socijalne svijesti odlučujemo raditi sa uređajima koji koriste ekološku energiju, a to je prije svih struja koja dolazi od hidrocentrala, vjetrocentrala, te fotonaponskih sustava.

Razdoblje od 2015. godine

Otvaramo suradnju sa iuzmiteljem strujnih grijaćih kabela USA tvrtkom Raychem i napuštamo DEVI čiji koncept razvoja nam više nije dopuštao autonomiju, a njegov novi vlasnik tvrtka Danfoss prebacila je težište razvoja na druge sustave.

Sa Raychemom otvaramo novo poglavlje zbog njihove inovativnosti i prvi uvodimo samoregulirajuće kabela u sferu grijanja objekata, kao i nekoliko specifičnih proizvoda poput Hwat kabela za održavanje tempetarure vode u cijevima, Leak detection kabela kod neželjenog curenja vode ili drugih tekućina. Tu su još 10-tine drugih kabela, posebno samoregulirajućih za razne namjene u industriji.

Nastavaljamo rad sa infra crvenim grijaćim panelima, a program Woehlera polako napuštamo zbog zasićenja tržišta.

I ovdje moramo naglasiti da smo jedna od rijetkih tvrtki koja radi i ovlaštene proračune toplinskih potreba sustava strujnih podnih grijanja (školovani kod proizvođača DEVI i Raychema). Naime oni se razlikuju od klasičnih strojarskih proračuna a u našem već 20 godišnjem radnom iskustvu nismo imali reklamacija po tom pitanju.

Za kraj želimo naglasiti da svakom projektu pristupamo kao da ga radimo za svoju djecu, čime potvrđujemo etičnost, moralnost i profesionalizam. Naše vodilje su ekologija, ekonomičnost i inovativnost. Uvjerite se sami.

Reference

Investitori i graditelji višestambenih objekata za prodaju na tržištu
Opatija gradnja d.o.o. Matulji Strena d.o.o. Opatija G.P.Stanić Opatija
Matra d.o.o. Zagreb Benić Ika – Pobri Montemare S.Sušik (etno hotel)
Merlot d.o.o. Opatija Marcel d.o.o.Rijeka Modern line d.o.o. Škalnica
Murus d.o.o. Opatija Mačukat- Bregi Istra apartmani d.o.o. Fažana
Delta – T d.o.o. Rijeka Pejić Malinska Vantačići Golubovac Damiš Anđelka
Domoinvest d.o.o. Kastav Monolitgradnja d.o.o. Zagreb Borovje promet Zgb-Pula
Keller, Ičići Goran graditeljstvo Delnice Grepo D&B Rijeka
Horvat projekt d.o.o. Opatija Vukadin gradnje Poreč G.P.Stanić Opatija
Opatija gradnja d.o.o. Matulji Strena d.o.o. Opatija Dedico d.o.o. Rijeka
Joskić d.o.o. Rijeka Gagulić Ičići Ris d.o.o. Ri
SAK d.o.o. Krk Alfacommerce d.o.o. Malinska Domprojekt d.o.o. Ri-Pavlovac
FFG d.o.o. Premantura Korni ing. d.o.o. Istra Eurogradnja Krk
Mala galerija-Bruketa Ri Škrila d.o.o. Punat M-Kvadrat Poreč
Petrović etno vile Gračišće Ris Viškovo Bm projekt Poreč
Domprojekt Ri Kostrena De Sumo d.o.o. Lovran Pelargonija Mošćenice
Solaris hoteli d.o.o. Matulji Dom projekt Ri Rukavac Bury-ca Poreč
Noving d.o.o. Poreč Arkada trgovine d.o.o. Ri Solaris hoteli d.o.o. Matulji
Arhitektonika d.o.o. Ri Beluna interijeri Krk Domprojekt Ri Mihotići
Saršon Rijeka Tibo hotel Norveška Hotel Bevanda
3.maj Tibo hotel Tamaris Poreč Pelargonija M.Draga
Max team Rijeka Kljajić građenje Matulji Eurocolor Pazin
Ni.Sa projekt Viškovo 5 višestambenih objekata M.O. Nekretnine Poreč Rade instalacije Labin
Burica Poreč Smoljkić instal Novigrad
Aurimex Vodnjan Vrljević Matulji
Investitori kod privatnih obiteljskih kuća i stanova
Dr. Kovačević, Pula/Poreč Štokić (Serving), Kostrena Jovanović Aris Krk
Glavaš-Foško Pula Benčić, Umag Pađen Crikvenica
Bilobrk, Zagreb i Kastav Fabris, Rovinj Cupač Rijeka
Protect d.o.o. Kostrena Strbad Rijeka Folja Pazin
Kastrati Poreč Goleš Rijeka Ravnić Labin
Kajin Opatija Krsnik Opatija Renko-Ilić Umag
Alič Krk Mihalić Lovran Stella-Debeljuh Rovinj
Šur-Zlatarić Žminj Musura Opatija Dankić Rijeka
Matanović Medulin Yacht Pool Poreč Juring d.o.o. /Juretić Rijeka
Kondić Omišalj Kundić – Filčić Volosko Perković Opatija
Panjković Pećine Ri Zelić Poreč Podravski Pobri
Kvarnerske nekretnine Viškovo Jurčević Zdravko Rijeka Fabijan Kastav
Barbis Rozalija Rešetari Ri-ing Rijeka Teufik Čočić Fužine
Peričić obitelj Tomić Krk Katavić Matulji
Marjanović Vjeko Poreč Mihalić G. Lovran Interijer design studio Matulji
Lolić Vinko Crikvenica Ljevar Markan Kastav Štemberger Jušići
Radetić Kastav Branka Randić Medveja Sunčani zečić d.o.o. Umag
Milorad Lacmanović M. Lošinj Bešić Senad Šmogori Obitelj Bačić Njivice
Dankop Kanfanar Designlab Krk Obitelj Šimunić Pobri, Opatija
Staraj/ Uršić-Opatija Šnur Dražen Opatija Milat Erik Veprinac
Držislav Blažina Ri Paljuha Tomislav Poreč Temi Commerce Jušići
Jurić Gordan Kostrena Nikola Vukelić Rijeka Jurdana Dragan M.Draga
Kovačić Bregi Schlaunich Opatija Suzana Devčić Svet Vincenat
Njegovan Branko Ri Zrilić Luka Kastav Kamen dekor Malinska
Auto Marin Kastav Zubović Zvonimir 3 objekta Kodan Vjeran Kosi
Fućak Luciano Trsat Den-ing Ri, Bregi 3 objekta Arhos Kozala, Ri
Strujna podna grijanja u poslovnim prostorima i restaurantima
Pizzeria Tomato Novigrad Oktopus ribarnica Ika Frizerski salon Kovačević Ri
Oftalmološka ord. Kovačević Poreč Rest+Apart Bevanda Opatija Kovačić centar Bregi
Konoba Tramerka-Nova

I stotine drugih objekata odrađenih i montiranih od strane naših kupaca instalatera, električara i keramičara za koje ne znamo investitore i lokacije

Završna riječ

Treba istaknuti naše najplodnije suradnike-kooperante i ovlaštene izvođače na navedneom području: Eldi Matulji Kinkela, Ambiteh Rijeka Majcan, Brainspot Pula Brkljača, Elektro Velman Poreč Velenik, Elektro Mornarić Cres Sučić, Elektro Šorgo Oprtalj, Rade instalacije Labin, Elektro Guščić Rab, Elektroinstalacije Šporčić Delnice, Elektro Malinska Kirinčić, Elektroinstalacije Zoki Buzet, Elektromont Rijeka Brnčić, Elektrostrojarska montaže Kastav
Svake dvije godine certificiramo instalatere koji time postaju ovlašteni za montažu. Rado ćemo Vas uputiti na Vama najbližeg na području Primorsko-goranske, Istarske, Ličko senjske i Zadarske županije u slučaju potrebe, ili ćemo sami izvršiti izvid i dati Vam ponudu za dobavu i ugradbu sa 20. godišnjim tvorničkim jamstvom. Sve rađeno od 1999. godine bez reklamacije.
KAO DOKAZ RACIONALANOSTI , ISPLATIVOSTI I USPJEŠNOSTI NAŠIH SUSTAVA, INVESTITORI OPETOVANO NA NOVIM OBJEKTIMA KORISTE NAŠE STRUJNO PODNO GRIJANJE, ŠTO JE SIGURNO NAJBOLJI POKAZATELJ KVALITETE I ZADOVOLJSTVA..
Ono što tvrtku Sturm izdvaja od konkurencije je sposobnost i ovlaštenje za proračun toplinskih potreba objekata od dva najeminentnija proizvođača strujnih podnih grijanja u svijetu, uz 30 godišnje iskustvo u radu na svim termotehničkim instalacijama