Prednosti - Zašto odabrati električno podno grijanje?

1. Energetski efikasno i učinkovito grijanje
Toplina je kod električnog podnog grijanja ravnomjerno raspoređena u podnoj konstrukciji prostora (zagrijava se do temperatura max. 30°C) te tako omogućava efikasno i jednoliko rasprostranjenu temperaturu cijele prostorije;  dok je kod tradicionalnih grijaći tijela i sustava sa radijatorima i pećima itd. potrebno zagrijavati na visoku temperaturu  (oko 70°C) kako bi se prostorija učinkovito zagrijavala. Na taj način smanjuje se potrošnja energije, izbjegavaju se hladne pozicije unutar  prostorije (udaljene od grijaćeg tijela). Što se tiče potrošnje energije kod električnog grijanja, ušteda je od između 30 i 40%.
Primjenom inteligentnih i/ili samoregulirajućih sustava za postizanje optimalne toplinske udobnosti koristiteći  termostat visoke klase s podnim senzorom, dodatno se štedi energija, povećava učinkovitost, te operativni troškovi ostaju pod potpunom kontrolom.
 
2. Jednostavno za korištenje
Jednostavnom primjenom i uporabom analognih ili programabilnih termostata osigurava se da sustav funkcionira na najštedljiviji i najučinkovitiji način, tako da se osigura stabilno održavanje bez promjena u temperaturi,  zagrijanje u željenim trenucima i autonomno upravljanje pojedinih prostorija.
 
3. Ušteda prostora
S obzirom na ugradnju sustava unutar  podne mase, maksimalno se oslobađa prostor za fleksibilan raspored namještaja u svim prostorijama. Time se vrlo bitno povećava površina korisnog prostora koje bi ugradnjom dr. grijaćih tijela izgubili.
 
4. Kompatibilano sa svim podnim oblogama
Električno podno grijanje primjenjuje se u funkciji sa svim vrstama podnih obloga:  laminatom, parketom, pločicama, kamenom, tepihom i drugim.
 
5. Nema troškova održavanja
Jedan od najpopularnijih razloga zašto se kupci odlučuju na ovakav sustav grijanja jesu dug vijek trajanja i iznimno rijetki troškovi održavanja - sustavi se isporučuju sa dugogodišnjim i doživotnim jamstvima  - pri oštećenju električnog sustava može se lako otkriti i pratiti izravno do izvora oštećenja pomoću  speciičnih uređaja. Samim time štedimo novac i najbitnije vrijeme. 
 
6. Sigurnost i udobnost
S obzirom da je sustav grijanja sigurno postavljen u podnoj konstrukciji, i ne postiže visoke temperature, stvara se siguran prostor bez grijaćih tijela s vrućim površinama i oštrim kutevima, čemu će najzahvalniji biti najmlađi članovi obitelji koji će bezbrižno moći provoditi vrijeme na podu. Također zbog niskih temperatura grijanja pogodno je i za osobe s problemima kardiovaskularnog sustava (krvne žile itd.)
Sustav podnog grijanja ne stvara nepotrebnu cirkulaciju zraka u prostoru - tj. ne stvara se prašina koja kruži, te se time zadržava odlična kvaliteta zraka u prostoriji. Takav sustav pogoduje i osobama s problemima dišnog sustava (astma, alerije itd.), a dokazano smanjuje prisutnost grinja.
 
7. Jednostavnost ugradnje
Prednost električnog podnog grijanja je mogućnost ugradnje u vrlo kratkom vremenu što je veliki plus kod renovacija, ali i novogradnje. Majstor/električar u roku od dana može postaviti sustav za dvosoban stan od cca 50-70m2. Sustav se može ugraditi na betonski masu kod slučaja uklanjanja stare podne obloe, ali i izravno na stari pod (u fazi renoviranja) i u novoizgrađene kuće, prije polaganja nove podne obloge.