O nama

Osnutak i djelatnost
Tvrtka Sturm osnovana je 1991. godine, s radom započela 1995. Bavimo se distribucijom proizvoda za grijanje uz organizaciju izvođenja. Naglasak je uvijek na novije, inovativnije, ekološki što prihvatljivije proizvode, gdje se pojavljujemo kao prva ruka u Hrvatskoj pri distribuciji, sa inženjeringom u Primorsko-goranskoj i Istarskoj Županiji.
 
Razdoblje od osnutka do kraja 90-tih
Prvi programi su nam je bio distribucija austrijske tvornice čeličnih radijatora DEKATHERM; distribucija ljevanoželjeznih kotlova za centralno grijanje austrijskog proizvođača Strebel. Ing. ;distribucija solarnih sustava eminentnog austrijskog proizvođača Austria Emajl.


Godine 1998. započinjemo suradnju sa danskom tvornicom DEVI, proizvođačem strujnog podnog grijanja, Brand leaderom u Europi, kao i tvrtkom Woehler MGKG iz Njemačke, proizvođačem uređaja i alata za dimnjačarsku i instalatersku tvrtku.

 
Razdoblje 2000-2015
Početkom 2000-tih prihvaćamo distribuciju na regiji kotlova na drva Viadrus. Proboj na tržište novih programa trajao je do 2004. godine kada je došlo do buma. Tada polako elemente klasičnog grijanja prepuštamo prošlosti, a težište dajemo novijim programima.


Kod električnog podnog grijanja radimo poslove sa školovanim i ovlaštenim izvođačima kojima pokrivamo regiju. Edukacijom profesionalaca ali i tržišta za koje su sustavi strujnog podnog grijanja bili nepoznanica u smislu kućnih sustava, uvodimo i tzv. sustave za otapanje snijega i leda, spriečavanje zamrzavanja cijevi i oluka, te kolničkih prilaza i prilaznih rampi industrijskim i trgovačkim objektima.

Na neki način sve se više specijaliziramo za napredne sustave pogonjene strujom. Zbog ekološke i socijalne svijesti odlučujemo raditi sa uređajima koji koriste ekološku energiju, a to je prije svih struja koja dolazi od hidrocentrala, vjetrocentrala, te fotonaponskih sustava.

 
Razdoblje od 2015-danas
Započinjemo suradnju sa izmiteljem strujnih grijaćih kabela USA tvrtkom Raychem.

Otvaramo novo poglavlje zbog njihove inovativnosti i prvi uvodimo samoregulirajuće kabela u sferu grijanja objekata, kao i nekoliko specifičnih proizvoda poput Hwat kabela za održavanje tempetarure vode u cijevima, Leak detection kabela kod neželjenog curenja vode ili drugih tekućina.

Jedna smo od rijetkih tvrtki koja radi i ovlaštene proračune toplinskih potreba sustava strujnih podnih grijanja (školovani kod proizvođača DEVI i Raychema). Oni se razlikuju od klasičnih strojarskih proračuna, a u našem već 20 godišnjem radnom iskustvu nismo imali reklamacija po tom pitanju.

 

Završna riječ

Treba istaknuti naše najplodnije suradnike-kooperante i ovlaštene izvođače na navedneom području: Eldi Matulji Kinkela, Ambiteh Rijeka Majcan, Brainspot Pula Brkljača, Elektro Velman Poreč Velenik, Elektro Mornarić Cres Sučić, Elektro Šorgo Oprtalj, Rade instalacije Labin, Elektro Guščić Rab, Elektroinstalacije Šporčić Delnice, Elektro Malinska Kirinčić, Elektroinstalacije Zoki Buzet, Elektromont Rijeka Brnčić, Elektrostrojarska montaže Kastav


Svake dvije godine certificiramo instalatere koji time postaju ovlašteni za montažu. Rado ćemo Vas uputiti na Vama najbližeg na području Primorsko-goranske, Istarske, Ličko senjske i Zadarske županije u slučaju potrebe, ili ćemo sami izvršiti izvid i dati Vam ponudu za dobavu i ugradbu sa 20. godišnjim tvorničkim jamstvom. Sve rađeno od 1999. godine bez reklamacije.

 
KAO DOKAZ RACIONALANOSTI , ISPLATIVOSTI I USPJEŠNOSTI NAŠIH SUSTAVA, INVESTITORI KONTINUITANO NA NOVIM OBJEKTIMA KORISTE NAŠE STRUJNO PODNO GRIJANJE, ŠTO JE SIGURNO NAJBOLJI POKAZATELJ KVALITETE I ZADOVOLJSTVA.